Merit is de nieuwe naam voor Stedelijk Lyceum Olympiade. Een secundaire school met een breed en praktijkgericht aanbod voor jongeren met een talent voor zorgen en organiseren. 

​​​​​In onze dubbele finaliteits- en arbeidsmarktgerichte opleidingen leer je hoe jij je klanten of doelpubliek zo goed mogelijk kan ondersteunen en verzorgen.​ Na zes of zeven jaar op onze school weet je welke vervolgstudies en beroepen binnen jouw mogelijkheden liggen.​

Zorgende leerlingen 

Als zorgzame jongere zit je bij Merit helemaal op je plaats. Hier draait alles om zorgen in de brede zin van het woord: van lichaamsverzorging tot een goede zorg voor klanten. In een veilige en warme omgeving krijg je de praktijk onder de knie en maken we je sociaal sterk. Zo leiden we je op tot een straffe animator, een betrouwbare onthaalmedewerker, een onmisbare zorgkundige, een gepassioneerde schoonheidsspecialist… 

Afbeelding
Twee meisjes verzorgen een pop in een ziekenhuisbed van Merit.

Klaar voor de praktijk 

Geen zin om een hele dag stil te zitten? Bij Merit koppelen we theorie voortdurend aan de praktijk. Via werkplekleren, door zelf evenementen te organiseren en met realistische opdrachten ontdek je al doende wat er bij een beroep komt kijken. Om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en te bewijzen dat je de juiste attitude hebt, kan je een SODA+ attest (stiptheid, orde, discipline en attitude) behalen. Je wordt hier een ijzersterke expert die zijn of haar vak in de vingers heeft. 

Afbeelding
Twee meisjes zijn bezig met het knippen van haar van een pop in de kappersklas van Merit.

Open schoolklimaat 

We geloven in jouw potentieel. Bij Merit coachen we jou in je persoonlijke loopbaan en geven we advies op basis van jouw talenten en vaardigheden. Ons schoolteam staat altijd open voor dialoog en feedback. We leren je verbindend te communiceren en zelfstandig te zijn op de werkvloer.

Wie hier afstudeert, is helemaal klaar om de beste zorg of ondersteuning te geven aan mensen en organisaties of door te stromen naar een graduaatsopleiding of professionele bachelor. 

Afbeelding
Twee meisjes geven uitleg bij een wereldkaart