Stages zijn in de derde graad van het secundair onderwijs een verplicht onderdeel van de opleiding.
De algemene regelgeving staat in het stagereglement dat hoort bij de stage-overeenkomst.

Stages kunnen buiten de gewone lesuren georganiseerd worden. De school heeft hiervoor officiële toelatingen. In een aantal leerjaren zijn er ook buitenlandse stages voorzien die o.a. gefinancierd worden door Europa. De stages vallen onder de schoolverzekering.

In onze school is stage een enorm belangrijk element in de opleiding. Het is daarom natuurlijk enorm belangrijk om voldoende goede stageplaatsen te hebben. Benieuwd waar je als leerling zoal stage kan lopen? In het Excel-bestand vanonder aan de pagina vind je een overzicht van mogelijke stageplaatsen van de voorbije jaren!

Stage bij het Stedelijk Lyceum

Studenten in de lerarenopleiding doen regelmatig stage in scholen van het Stedelijk Onderwijs. Zo leren ze hun toekomstig beroep en de scholen beter kennen. Omgekeerd leren ervaren leerkrachten bij over de nieuwste manieren van lesgeven.

Hoe een stageplaats aanvragen?

De stagecoördinator van je eigen school van het hoger onderwijs dient je aanvraag in via het project Mentorant. De mentorcoach van de school behandelt de aanvraag verder en keurt de aanvraag al dan niet goed. De stagecoördinator koppelt terug naar jou.


Meer weten over de stages? Vraag dan zeker meer informatie aan je leerkracht!